40701
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
share
Charakteristika
Kala Namak se sice v češtině říká černá sůl, ale černá zdaleka není. Toto exotické dochucovadlo je bohatá směs minerálů s vysokým obsahem železa a dalších prvků, které soli dávají spíš temně rudou a šedou barvu.
Černá sůl se těží ze sopečných jezer Pákistánu a Indie a její chuť a vůně může ty, kteří s ní přijdou poprvé do styku odradit, protože připomíná uvařená vejce na tvrdo. Po tepelné úpravě však získává zemité aroma.
Podle ájurvédských lékařů je Kala Namak nejvíce prospěšnou formou soli, protože na rozdíl od obyčejné soli nezvyšuje obsah sodíku v krvi. Právě proto tito učenci doporučují černou sůl lidem, kteří mají vysoký tlak, nebo těm, kteří mají dietu s nízkým množstvím soli.
Bez černé soli by si místní obyvatelé nedokázali představit přípravu takových lahůdek jako je chaats, čatní, nebo raitas. A slavné koření čát másala? Tak vězte, že to by bez Kala Namak vůbec nebylo. Indové si tuto sůl dávají i na ovoce, takže můžete vyzkoušet v našich podmínkách malinko osolit například banán, nebo jablko a budete příjemně překvapení zajímavou chutí.
Chemické rozbory ukázaly, že Kala Namak obsahuje širokou škálu minerálních látek a stopových prvků. Nejvíce převládají chlorid sodný, chlorid hořečnatý, síran sodný, chlorid vápenatý a železo.
Složení
Himalájská sůl černá Kala Namak 100%.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 0 kcal / 0 kJ; Tuky: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 0 g, z toho cukry 0 g; Vláknina: 0 g; Bílkoviny: 0g; Sůl: 100 g.
Bez přídavku protihrudkující směsi.
Některé minerály ve 100g
Vápník: 340 mg; Mangan: 100 mg; Železo: 105.4 mg
Skladování
Skladujte v suchu a temnu.
Alergeny
Bez alergenů
Země původu
Pákistán
Obsah
1000 g
72 Kč
88 Kč
42 Kč
52 Kč
239 Kč
40 Kč
49 Kč 61 Kč
208 Kč
250 Kč
196 Kč
275 Kč
274 Kč
386 Kč
110 Kč 138 Kč
199 Kč
2 175 Kč
16 Kč
206 Kč
169 Kč
283 Kč
21 Kč
272 Kč
89 Kč
158 Kč
319 Kč
16 Kč
233 Kč
109 Kč
120 Kč
137 Kč